Източник: Nova TV  Директорът на Националния център по заразни и

...
Източник: Nova TV  Директорът на Националния център по заразни и
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Салатата не пречи, ако е измита, яйцата не крият риск

Източник: Nova TV  

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и зам.-началник на Националния действен щаб - проф. доктор Тодор Кантарджиев, е на работно посещаване във Враца по отношение на новата заповед на здравния министър. Нормативният текст касае фермерските и кооперативните пазари, съобщи Нова тв.

Заедно с локалните управляващи и здравни специалисти той направи оглед за опциите да бъде възобновена работата на общинския пазар. Според заповедта всяка община в страната би трябвало да сътвори организация за действието на кооперативните и фермерски пазари, като се регистрира съответната специфичност като разположение, потенциал и брой на участващи производители за директни доставки на дребни количества първични материали и храни до краен консуматор, изясни Кантарджиев.

Целта е да се предпазят от COVID-19 всички по веригата продавач – покупател. Поради тази причина ще се вършат ограждения, напредването на хората през пазара ще бъде еднопосочно. Мерките ще би трябвало да съблюдават, както продавачите, по този начин и купувачите, посъветва специалистът.

" На пазара елементарният човек първо, в случай че има, носи маска, Който кашля, който киха, който му тече носа, който го боли гърло, си стои у дома. Салатата не пречи, в случай че е добре измита, яйцата никакъв риск не крият. Козунаците са доста хубаво нещо, в случай че са пакетирани, ще бъде идеално. Опасно е при козунаците някой да не е кашлял, да не е кихал върху тях ", изясни Кантарджиев.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР